Blog SolarNet

Sunpower Maxeon confirma pozitia de lider in industria panourilor fotovoltaice


Panoul Sunpower Maxeon 7 atinge o eficiență de 24,9%, extinzând avansul tehnologic al companiei
Panourile SunPower Maxeon sunt certificate și pentru rezistența la impact la grindină cu diametru de până la 45 mm.

Maxeon Solar Technologies, Ltd. și-a extins nivelul tehnologic prin atingerea unui alt punct de referință de eficiență pentru panourile solare. Compania a anunțat o măsurare a eficienței modulului de 24,9% pentru panoul Sunpower Maxeon 7, așa cum a fost confirmat de testele efectuate la Laboratorul Național de Energie Regenerabilă din SUA (NREL).

Noul punct de referință al eficienței se bazează pe o lunga istorie de furnizare a celor mai avansate panouri solare din industrie și extinde avansul „eficienței modulelor campion” al panourilor Maxeon validate anterior prin testarea NREL în 2023.

Compania a confirmat, de asemenea, că panourile de back-contact (IBC), comercializate sub marca SunPower, sunt certificate IEC pentru rezistența la impact de la grindină cu un diametru de până la 45 mm, semnificativ mai mare decât panourile solare concurente de pe piață. Atingerea acestui standard excepțional de rezistență oferă fiabilitate și durabilitate sporita pentru a susține o gamă mai largă de instalații solare la nivel global.

„Maxeon continuă să depășească limitele a ceea ce este posibil în domeniul solar, cu produse care generează cea mai fiabilă energie curată pentru clienți în prima zi și pentru deceniile următoare”, a declarat Bill Mulligan, CEO Maxeon. „Primele instalări ale noilor noastre panouri Maxeon 7 demonstrează valoarea reală pe care liderul nostru tehnologic o oferă și îl diferențiază și mai mult pe Maxeon de concurenții noștri.”

Panourile solare Maxeon 7 sunt următoarea evoluție a arhitecturii IBC a Sunpower Maxeon. Pe lângă faptul că sunt proiectate pentru putere, performanță și eficiență sporite, celulele Maxeon 7 au un design unic și patentat pentru a atenua riscul punctelor fierbinți de la crăparea celulelor și acumularea de căldură în condiții de umbrire. Acest lucru are ca rezultat creșterea fiabilității și a puterii de ieșire, așa cum sunt susținute de garanția de 40 de ani a companiei. Performanța excepțională a panourilor Maxeon în testarea de către terți pentru rezistența la impactul grindinei este, de asemenea, din ce în ce mai importantă, având în vedere creșterea evenimentelor meteorologice extreme legate de schimbările climatice.

„Motorul nostru de inovare continuă să stabilească ritmul pentru întreaga industrie solară, cu un accent deosebit pe ceea ce contează cel mai mult pentru consumatori, întreprinderi și organizații care aleg soluții solare”, a declarat Matt Dawson, director de tehnologie Maxeon. „De aceea, echipa noastră conduce noi puncte de referință în performanța panourilor, precum și progrese în tehnologia celulelor și modulelor pentru o fiabilitate excepțională, durabilitate și generare de energie în timp. Descoperirile record ale Maxeon sunt o mare validare a inovațiilor noastre și, cel mai important, , oferă beneficii excepționale pe termen lung pentru clienții noștri.”

Noile panouri Maxeon 7 sunt disponibile momentan in SUA. Disponibilitatea comercială completa in Europa este așteptată în al treilea trimestru al anului 2024.

Leave a Comment

Categorii

Create your account