Blog SolarNet

Stocare de mare capacitate: TESLA Megapack

Megapack este un sistem all-in-one de stocare a energiei la scară de utilitate, care este scalabil la cerințele de spațiu, putere și energie ale oricărui site, de la 2 MWh la peste 1 GWh. Megapack este optimizat pentru cost, performanță și ușurință de instalare și include o garanție standard a sistemului de până la 15 ani.

Sistem complet integrat

Megapack este livrat cu module de baterie, invertor bi-directional, sistem de management termic și întrerupător principal AC, toate preinstalate și pretestate, într-o singură carcasă. Acest sistem la cheie este conceput pentru a avea cel mai rapid și cel mai mic cost de instalare din industrie, fără a sacrifica performanța sau fiabilitatea

Software de optimizare

Software-ul de optimizare proprietar, dezvoltat în paralel cu hardware-ul Megapack, învață și prezice tiparele energetice locale, oferind încărcare și descărcare autonome și integrare SCADA fără probleme. Controalele cu răspuns rapid pot integra surse regenerabile situate în comun și pot permite participarea pe piață.

Siguranta crescuta

Convertoarele paralele DC/DC, încălzirea și răcirea integrate la nivel de celule și ventilația dedicată pentru pericole sunt doar câteva dintre caracteristicile de siguranță și de atenuare a pericolelor încorporate în Megapack. Conceput pentru a îndeplini standardele internaționale de siguranță, Megapack ajută la asigurarea ușurinței de autorizare oriunde este instalat.

Liderul fiabilitatii in industrie

Un produs integrat vertical de la proiectarea hardware și aprovizionare până la dezvoltarea de software, Megapack oferă avantaje semnificative de fiabilitate față de concurență. Aceste avantaje de proiectare sunt exemplificate de un sistem de răcire optimizat special pentru Megapack, care oferă încălzire și răcire superioară, în timp ce ia în considerare consumul de energie HVAC în performanța sa și convertoare DC/DC la nivel de modul care pot menține sistemul să funcționeze neîntrerupt în cazul unei defecțiuni parțiale.

Cele mai mici costuri de inginerie, achizitie si constructie (EPC)

Megapack este livrat la fața locului complet asamblat și pre-testat, oferind clienților cea mai rapidă instalație de stocare a energiei la scară de utilitate. Odată ajuns la fața locului, Megapack necesită doar ancorare seismică și conectarea conductoarelor de curent alternativ și a unui cablu de comunicație. Beneficiul EPC este clar: nicio altă soluție actuală la scară de utilitate nu oferă un proces atât de simplificat.

Amprenta globala a serviciului

În calitate de producător și furnizor integrat vertical, Tesla oferă o ofertă de servicii simplificate pentru toate componentele Megapack. Cu Tesla, clienții se bucură de un singur punct de contact în toate etapele de viață a produsului. Flota operațională de 2+ GWh oferă date valoroase care informează despre modelele de întreținere și garanțiile de performanță, iar întregul sistem Megapack este acoperit de o garanție standard de până la 15 ani, cu opțiunea unui Contract de întreținere a capacității (CMA) pe 20 de ani. ) in anumite cazuri.

Specificatii tehnice MEGAPACK

Specificațiile prezentate aici sunt orientative și pot fi modificate

Ofertă flexibilă concepută pentru proiecte la scară de utilitate. Invertorul modular Powerstage permite o mai mare flexibilitate de configurare. Suportă Acorduri de întreținere a capacității (CMA) Integrarea solară PV cu cuplarea DC (funcție viitoare)
Tehnologia dovedită a invertorului și a bateriei asigură eficiența designului. Un Megapack include până la 17 module independente de baterie Configurabil pentru cicluri de încărcare/descărcare de peste 2 până la 6 ore Cea mai bună densitate energetică la nivel de șantier din clasa sa
Soluția la cheie permite o implementare rapidă și rentabilă
Reducerea de până la 40% a costurilor EPC
· Pro-asamblat și pro-testat la Gigafactory Tesla
· Nu sunt necesare conexiuni DC la fața locului

Caracteristici electrice:

Tensiune nominala : 400-480VAC, 3 faze

Frecventa nominala: 50 sau 60 HZ

Timp de incarcare/descarcare continua 2 la 6+ ore

Putere/Energie disponibila / Megapack: 2 ore : 1257 kW / 2514 kWh; 4 ore 739.5 kW / 2958 kWh

Puterea invertorului ( la 480VAC): 2 ore scalabila la 1540 kVA; 4 ore scalabila la 910 kVA

Fotovoltaic: Interfata: Direct DC Coupling, Max Voc: 1500 Vdc, Max Imp: 2390 Adc

Megapack este un sistem energetic personalizabil, capabil să fie dimensionat în funcție de nevoile clienților. Mai jos sunt specificații pentru dimensiunile standard ale sistemului, disponibile fără personalizare.

2 ore light: Putere / Energie disponibila 1005.5 kW / 2011 kWh; Eficienta sistemului 87%

2 ore Standard: Putere / Energie disponibila 1257 kW / 2514 kWh; Eficienta sistemului 87%

4 ore Light: Putere / Energie disponibila 522 kW / 2088 kWh; Eficienta sistemului 90.5%

4 ore Standard: Putere / Energie disponibila 739.5 kW / 2958 kWh; Eficienta sistemului 90.5%

Caracteristici mecanice si de montaj

Norme de izolare: IP66 (corp principal), IP20 ( sistemul termic)

Dimensiuni: 7125 mm x 1600 mm x 2516 mm

Greutate: Standard 25.400 kg; Light 19.700 kg

Temperatura ambientala de operare: -30 – + 50 grade Celsius

Specificatiile cuplajului FV

Megapack este capabil să fie punctul de conectare la rețea pentru centralele solare fotovoltaice. Acest lucru se realizează prin integrarea solară FV cu Megapack folosind un Testa PV Sidecar: o cutie combinatoare FV cu 16 intrări cu deconectare și monitorizare zonală. Prin eliminarea invertorului fotovoltaic separat, soluția integrată Teslas DC reduce costurile la nivel de sistem și minimizează numărul de pași de conversie a puterii pentru a îmbunătăți eficiența generală la nivel de amplasament. Arhitectura Megapack acceptă o gamă largă de rapoarte DC/AC (PV solar) și putere-energie (de stocare), oferind flexibilitatea de optimizare pentru orice caz de utilizare PV plus stocare. Integrând întreaga instalație cu un singur sistem de control, soluția Teslas oferă o platformă rapidă, perfectă și robustă pentru controlul rampei solare fotovoltaice și surse regenerabile ferme sau expediabile.

Pentru mai multe detalii si solutii concrete va puteti adresa SolarNET prin datele de contact puse la dispozitie

.

Leave a Comment

Categorii

Create your account