Blog SolarNet

Panourilor solare Meyer Burger: Un ceas elvețian

Este rar să vezi un producator solar european care alege să-și facă panourile acasă, în loc să meargă în China pentru forță de muncă ieftină. Dar iată unul – Meyer Burger din Elveția. Panourile lor chiar funcționează ca un ceas elvețian? Cam asa. Si diferenta fata de panourile imp[ortate din Asia isi justifica fiecare banut!

Povestea Meyer Burger: Oamenii cu ceasuri

Un ceas elvețian nu este doar o metaforă. Istoria companiei a început în 1953, când Hans Meyer și Erich Burger au fondat Meyer & Burger GmbH, concentrându-se pe mecanisme de ceas. Și 30 de ani mai târziu, în 1983, compania a intrat în industria fotovoltaică.

Meyer Burger are sediul în Elveția și operează în Germania, China, Singapore și SUA. Compania tratează cu furnizori și parteneri locali, scurtând distanțele de transport și creând locuri de muncă pentru muncitori calificați. Panourile American Meyer Burger urmează să fie fabricate în Goodyear, Arizona.

De ce Meyer Burger nu a mutat producția în Asia, așa cum o fac mulți dintre concurenții lor? Iată ce declara compania:

 • Anne Schneider, Global Head Communications & PR la Meyer Burger: Meyer Burger a stabilit un model de afaceri captiv pentru a-și proteja realizările proprii ale tehnologiei solare. Dezvoltăm și construim propriul nostru echipament patentat de heterojoncțiune/SmartWire pentru producerea celulelor și modulelor solare de înaltă eficiență, care nu conțin plumb și sunt certificate fără PFAS, prezintă cele mai scăzute rate de degradare și au cele mai mari garanții din industrie. Cu tehnologia noastră și structura lanțului de aprovizionare, am înființat două site-uri de producție competitive în Germania și vom face același lucru în SUA. În legătură cu stabilirea unor condiții de piață echitabile, nu vedem niciun motiv pentru a muta producția în alte regiuni.

Meyer Burger se bazează pe surse regenerabile pentru a-și alimenta instalațiile de producție. Reciclează modulele scoase din funcțiune, returnând materialele precum sticlă, aluminiu, materiale plastice și siliciu înapoi în ciclul materiilor prime.

Tehnologii Meyer Burger: celule HJT și SmartWire

Fiecare producător are ceva special la modul în care își produce panourile. Prezentam modul în care inginerii europeni abordează sarcina de a proiecta un modul fotovoltaic.

Celulele cu heterojoncțiune: rezistența la căldură

Creându-și panourile, Meyer Burger folosește tehnologia heterojunctiunii, combinând avantajele a două celule – cristaline și amorfe. Această combinație asigură:

 • Coeficient de temperatura mai bun chiar si in zilele foarte calduroase de vara.
 • Performanță mai bună chiar și în condiții de lumină scăzută.
 • Eficiență mai bună datorită pierderilor minime de electroni.

Tehnologie de conectare SmartWire: Nu mai este nevoie de bare colectoare

Tehnologia SmartWire elimină nevoia de bare colectoare pentru conectarea celulei. În loc de bare colectoare, există o rețea densă de fire subțiri, atașată de o folie. Acest ansamblu folie-sârmă conectează partea din față a unei celule la spatele celulei următoare, acoperind celulele de pe ambele părți. Această tehnologie:

 • Reduce pierderile de rezistență: distanța pe care electronii trebuie să o parcurgă este mai scurtă decât într-o celulă de bare standard, ceea ce înseamnă că trebuie să depășească o rezistență mai mică. Acest lucru reduce pierderile de rezistență și ajută la obținerea a mai multă energie din fiecare celulă.
 • Reduce umbrirea: firele sunt rotunde și transmit lumina soarelui înapoi în sticlă, care apoi o reflectă înapoi în celulă. Acest lucru captează mai multă lumină solară și reduce efectele optice de umbrire cu până la 30% în comparație cu tehnologia barelor colectoare.
 • Reduce micro-fisurarea: Micro-fisurile sunt unele dintre cele mai frecvente cauze ale pierderii de putere. Grila densă de sârmă oferă o protecție suplimentară pentru celulele solare. Și chiar dacă o celulă este deteriorată, generarea de energie nu va suferi la fel de mult ca în cazul celulelor cu bare colectoare din cauza multiplelor puncte de contact.

Panouri solare Meyer Burger: Soluții pentru acasă

Puterea de ieșire a panourilor Meyer Burger variază de la 370 la 400 de wați. Sunt concepute în primul rând pentru case sau întreprinderi mici, dar cu greu pot satisface cerințele unei companii mari sau ale unei fabrici de mari dimensiuni, ca să nu mai vorbim de fermele solare. Modulele fotovoltaice demonstrează o eficiență bună, variind de la 19,6 la 21,8%.

Prețurile panourilor Meyer Burger sunt mai mari decât cele oferite de mărcile chineze, dar sunt totuși mai mici decât cele ale mărcilor solare de top precum Panasonic, Sunpower sau REC. Modulele vin la aproximativ 0,6 USD-1 USD per watt. Iată ce ne-a spus Meyer Burger despre politica lor de prețuri:

 • Anne Schneider – Global Head Communications & PR la Meyer Burger: Putem păstra o structură competitivă a prețurilor, deoarece avem mai multe măsuri în vigoare. În primul rând, producem celule solare și module într-un mod foarte eficient din punct de vedere al costurilor și din punct de vedere energetic, folosind mai puține materii prime și implicând mai puține etape de proces în comparație cu alte tehnologii. În al doilea rând, nivelurile noastre de automatizare sunt dintre cele mai înalte din industria solară din întreaga lume. În al treilea rând, nivelurile de producție ale producției noastre sunt îmbunătățite continuu prin eforturile noastre extinse în cercetare și dezvoltare și industrializare. Împreună cu un lanț regional de aprovizionare ori de câte ori este posibil și un concept logistic strategic și sub condiția prealabilă a unor condiții echitabile de piață, putem vinde produsele noastre la prețuri competitive partenerilor noștri de distribuție și preluare din întreaga lume.

Meyer Burger oferă garanții pentru produse de 25 de ani pentru folie de sticlă sau 30 de ani pentru panouri solare din sticlă-sticlă. Performanța panourilor din folie de sticlă este garantată la 92% după 25 de ani de funcționare. Pentru produsele din sticlă-sticlă, aceasta va depăși 93% după 30 de ani.

Panouri solare Meyer Burger: Avantaje

Să începem cu avantajele panourilor solare Meyer Burger. Ele includ:

 • Prețuri competitive: producția durabilă și forța de muncă calificată au un cost, dar compania își menține prețurile în linie cu media pentru produse de acest nivel de performanta.
 • Durabilitate: Datorită rețelei dense de fire subțiri, panourile sunt mai protejate împotriva microfisurilor și deteriorării.
 • Garanții lider pe piață: Compania oferă 25–30 de ani de garanție, garantând peste 92% din puterea inițială.

Panouri solare Meyer Burger: Dezavantaje

În ceea ce privește dezavantajele, există doar unul – interval de putere limitat. Nu veți găsi panouri cu putere redusă pentru rulote și nici panouri cu putere mare pentru sisteme de mare capacitate. Toate panourile sunt gandite și proiectate pentru instalații rezidentiale si mediu comerciale.

Prezentare generală a panourilor solare Meyer Burger: pentru casă și afaceri

Eficient, durabil și accesibil – se pare că am găsit panourile solare perfecte pentru casă! Dar să vedem de ce sunt capabile cu adevărat aceste panouri.

Meyer Burger Black 375–395W – Design elegant elvețian

Meyer Burger Black este o alegere foarte bună pentru case. Acest panou n-Si cu 120 de semi-celule și monocristaline realizeaza o putere de la 375 la 395 W și o eficiență de la 20,4 la 21,5%. Cu 0,25% degradarea anuală, panoul va furniza cel puțin 92% din puterea nominală dupa 25 de ani. Tehnologiile Heterojunction și SmartWire Connection reduc pierderile de putere și mențin ieșirea ridicată chiar și în condiții de lumină scăzută.

Meyer Burger White 380–400W – Mai multă putere

Meyer Burger White este ideal atât pentru case, cât și pentru applicatii comerciale. Puterea de ieșire a acestui model este mai mare – de la 380 la 400 W. Eficiența ajunge la 21,7%. Panoul pierde în jur de 0,25% din puterea anuală. Cu o garanție de 25 de ani, vă puteți aștepta ca panoul să păstreze peste 93% din puterea inițială de ieșire până la sfârșitul acestuia. Tehnologiile Heterojunction și SmartWire Connection fac panoul extrem de durabil și eficient chiar și în condiții de lumină scăzută, cum ar fi dimineața devreme, seara târziu sau zilele înnorate.

Meyer Burger Glass 370–390W – Fiabilitate remarcabilă

Meyer Burger Glass demonstrează performanțe ridicate de la 370 la 390 W. Se laudă cu o eficiență impresionantă – de la 20,6 la 21,8% – și cu o fiabilitate excelentă. Panoul este bifacial, generând putere atât din față, cât și din spate. Degradarea anuală a panoului este de numai 0,2%, ceea ce va face cel puțin 93,2% din puterea nominală în 30 de ani. Cu tehnologiile Heterojunction și SmartWire Connection, panoul poate rezista în orice condiții meteorologice, oferindu-vă energie solară timp de peste 3 decenii.

SolarNet va recomandă Meyer Burger Black 370W

Meyer Burger Black 370W este excelent pentru un sistem solar acasă. Este suficient de puternic pentru a alimenta o casă și oferă o eficiență de 20,1%. Panoul este monofacial, ceea ce înseamnă că este mai ușor de instalat și întreținut. Cu un design negru elegant, panoul va arăta fantastic pe orice acoperiș. Tehnologiile Heterojunction și SmartWire Connection asigură o performanță excelentă la temperaturi ridicate și condiții de lumină scăzută. Adăugați la această garanție de 25 de ani, rata de degradare de 0,25%, un preț corect și iată cel mai bun model din oferta

Parerea noastra: Meyer Burger sunt niste panouri uimitoare de la un brand ce merita respect

Pentru a completa recenzia noastră, să enumerăm cele mai importante puncte despre Meyer Burger:

 • Meyer Burger este un brand respectat cu o istorie de 70 de ani și 40 de ani de experiență pe piața solară.
 • Este o alegere excelentă pentru consumatorii conștienți. Cumpărând panourile lor, puteți fi sigur că nu ajutati cu bani distrugerea planetei sau încălcarea drepturilor omului.
 • Tehnologiile Heterojunction și SmartWire Connection fac ca panourile să fie eficiente și durabile, chiar și în condiții meteorologice aspre.
 • Meyer Burger oferă în principal panouri solare pentru instalații la domiciliu.
 • Panourile solare sunt susținute cu 25–30 de ani de garanție, mai mare decât media de pe piață.
 • Având în vedere toate beneficiile, costul panourilor solare Meyer Burger nu este atât de mare.

Panourile Meyer Burger sunt grozave din multe puncte de vedere si speram să se mentina printre mărcile de top din lume cat mai multi ani. Cu siguranta si piata de la noi se va maturiza si va aprecia din ce in ce mai mult produsele cu adevarat bine construite.

Leave a Comment

Categorii

Create your account