Panouri fotovoltaice

…parte importanta a sistemului fotovoltaic


Panourile solare sunt o parte importantă a unui sistem fotovoltaic. Acestea constau din celule solare care transformă energia solară în energie utilizabilă in proiectul fiecaruia.
Celulele solare sunt complexe, dar durabile. Performanța si durabuilitatea acestora nu sunt o constanta, depinde de mulți factori, de exemplu tehnologia celulară utilizată.

Cum funcționează modulele solare?

Modulele solare constau din celule fotovoltaice realizate din siliciu. Aceste celule folosesc energia razelor solare pentru a genera tensiune. Când particulele de lumină (fotonii) lovesc un strat semiconductor, electronii sunt eliberați din legăturile lor și pot curge apoi sub formă de curent electric. Curentul care vine de la celulele fotovoltaice curge uniform (curent continuu).

Pentru ce sunt folosite modulele solare?

Un modul solar este compus din mai multe celule solare. Există diferite tipuri de module solare și diferite domenii de aplicare. Modulele solare sunt utilizate în principal în sistemele fotovoltaice și furnizează energie regenerabilă pentru case de locuit sau cladiri comerciale. Modulelel solare destinate caselor de locuit au de regula in componenta 60 de celule ( sau 120 de semicelule) si o suprafata de pana la 2mp. Panourile destinate aplicatiilor comerciale sunt de regula mai mari ca suprafata generand o putere propotional cu suprafata acestora.

Ce tipuri de module solare există?

Modulele solare diferă în ceea ce privește materialul, tehnologia, eficiența, dimensiunea și greutatea, precum și durata de viață. Există 3 tipuri principale de panouri solare: policristaline, monocristaline și film subțire.

Celule solare monocristaline: Celulele solare monocristaline constau dintr-un singur cristal continuu de siliciu. Au o eficiență mai mare în comparație cu celulele solare policristaline și generează mai multă energie electrică într-o zonă limitată.
Celule solare policristaline: Celulele solare policristaline constau din multe cristale de siliciu crescute împreună. În comparație cu celulele solare monocristaline, acestea au o eficiență mai mică, dar sunt mai ieftin de produs.
Diferența dintre celulele solare monocristaline și policristaline constă în siliciu. Modulele policristaline constau din mai multe cristale (multiple = poli), modulele monocristaline constau dintr-un singur cristal de siliciu (singure = mono).
Celule solare cu peliculă subțire: Celulele solare cu peliculă subțire au un strat subțire de material semiconductor depus pe un substrat precum sticlă sau metal. Sunt mai puțin eficiente în comparație cu celulele solare monocristaline și policristaline, dar sunt mai ieftine și mai ușor de produs.

Care sunt avantajele panourilor solare?


Modulele solare sunt potrivite pentru multe tipuri diferite de acoperișuri fără pierderi de energie. Alte avantaje ale modulelor solare includ:

Ecologic: Energia solară este o sursă de energie regenerabilă care nu produce emisii nocive.
Independență energetică: Cu un sistem solar, o gospodărie își poate produce propria energie și nu mai este dependentă de furnizorii de energie electrică.
Economii de costuri: De-a lungul timpului, gospodăriile economisesc costuri, deoarece trebuie achiziționată mai puțină energie de la furnizorii de energie electrică.
Creșterea valorii proprietății: Un sistem solar poate crește valoarea unei clădiri.
Longevitate: Panourile solare sunt foarte durabile și pot rămâne în funcțiune câteva decenii.
Întreținere ușoară: panourile solare necesită puțină întreținere.
Creșterea eficienței energetice: Panourile solare, atunci când sunt combinate cu invertoare și sisteme de management al energiei, pot crește eficiența energetică a unei clădiri.

Ce furnizori de module solare există?

Există mulți producători de module solare în întreaga lume. Fiecare are puncte forte și puncte slabe. Ele diferă în calitate, eficiență, preț, specificații tehnice și servicii pentru clienți. La SolarNet puteți alege dintre modulele solare de la acești producători:

 • AIKO
 • Longi
 • Meyer Burger
 • SunPower
 • Trina
 • Tongwei Solar

De ce să comandați module solare de la SolarNet?

La SolarNet vă oferim o gamă de module solare în diferite clase de performanță și cu diferite tehnologii de celule. Va explicam detaliat caracteristicile fiecarui modul in parte. Uni sustin ca toate modulele sunt identice. Nici pe departe! Fiecare are avantaje si dezavantaje, fiecare aplicatie are un panou ideal acelui scop. Pe lângă modulele în format standard pentru sisteme de acoperiș, puteți obține și module comerciale cu o suprafață de peste 2 m².


O scurta prezentare a marcilor utilizate de SolarNet

AIKO Solar

Compania asiatică AIKO Solar, cu sediul în China, dezvoltă și produce tehnologii solare inovatoare și este recunoscută la nivel mondial ca inventatorul tehnologiei celulelor de tip N. AIKO este, de asemenea, un producător de frunte de celule solare și a adus pe piață primele module solare AIKO la începutul anului 2023. Gama de module solare de înaltă calitate este concepută pentru eficiență, fiabilitate, longevitate și inovație.

Module de la AIKO Solar

Echipate cu celule solare interne avansate și cea mai recentă tehnologie, modulele solare AIKO ating puteri de până la 460 Wp și sunt deosebit de eficiente. Caracteristica este randamentul ridicat de peste 23% și rezistența la influențele mediului. Estetica modulelor este, de asemenea, unică, deoarece modulele solare AIKO nu au niciun contact în față.

Cu All Back Contact Technology (tehnologia ABC), compania AIKO aduce o nouă tehnologie pe piața fotovoltaică. Celulele inovatoare din modulul AIKO nu au contacte în față. Riscul de apariție a punctelor fierbinți este mult redus, asigurând siguranță și longevitate. Lipsa contactelor din partea frontală a celulei solare da posibilitatea ca modulele solare AIKO sa fie complet negre, motiv pentru care sunt considerate deosebit de estetice.

Toate modulele solare AIKO au la baza tehnologia N-Type ABC. Producătorul face diferența între 2 serii: seria Black Hole și seria White Hole. Diferența dintre serii constă în folia din spate: modulele cu găuri negre sunt complet negre, în timp ce modulele cu găuri albe au o peliculă albă pe spate.

Domenii de aplicare pentru modulele solare AIKO

Modulele AIKO sunt potrivite atât pentru sistemele fotovoltaice rezidentiale, cât și pentru cele comerciale. Puteti folosi modulele producatorului pentru sisteme fotovoltaice pe case rezidentiale, cladiri comerciale, exploatatii agricole, instalatii industriale si multe alte domenii de aplicare.

Avantaje

Caracteristicile inovatoare ale modulelor solare AIKO asigură o generare de energie fiabilă dintr-un sistem fotovoltaic, chiar și în condiții solicitante. Modulele solare AIKO au multe avantaje, printre care:

Eficiență ridicată: modulele solare AIKO utilizează o tehnologie inovatoare, noua tehnologie de contact complet, pentru a transforma lumina solară în energie electrică regenerabilă într-un mod extrem de eficient (fotovoltaic).
Longevitate și durabilitate: modulele solare AIKO sunt robuste și pot rezista influențelor mediului. În acest fel, ele asigură o producție de energie durabilă și de încredere pe termen lung.
Economii de costuri: Energia solară poate reduce costurile cu energie și dependența de combustibilii fosili.
Sustenabilitate: Modulele solare generează energie electrică din energii regenerabile (energie solară) și contribuie la o mai bună protecție a climei.
Flexibilitate: Modulele de la producătorul AIKO sunt potrivite pentru multe domenii de aplicare, de la sisteme rezidențiale mici până la proiecte solare comerciale mari.
Calitate: Producătorul produce module solare de înaltă calitate. Standardele stricte de calitate fac din modulele solare AIKO produse de calitate în segmentul premium.
Eficiență economică: Performanța ridicată a modulelor AIKO face ca un sistem fotovoltaic să fie profitabil mai rapid.

Compania AIKO Solar reprezintă progresul tehnologic și inovațiile. AIKO lucrează la dezvoltarea celulelor solare din 2009. Prin cercetare și dezvoltare continuă, producătorul modelează piața solară de peste 10 ani.

Datorăm tehnologiilor celulare bine-cunoscute, cum ar fi celulele PERC și celulele bifaciale, lui AIKO Solar.

Cu tehnologiile sale, AIKO îmbunătățește absorbția luminii a unui modul. Datorită structurii celulare optimizate, lumina solară poate fi convertită în energie electrică mai eficient; randamentul modulelor solare si randamentul acestora pe m2 creste. Modulele solare AIKO sunt, de asemenea, deosebit de rezistente la căldură. Producătorul AIKO utilizează materiale și tehnici de construcție speciale, care fac modulele solare mai puțin susceptibile la pierderea performanței la temperaturi ridicate.


Longi

LONGi Solar se concentrează pe celule și module de siliciu monocristalin de peste 19 ani.

LONGi este unul dintre cei mai importanți producători mondiali ai acestei tehnologii celulare. Producătorul de module solare furnizează peste 40 GW de celule solare și module LONGi pe an. Celula M6 realizează o zonă mai mare de captare a luminii prin diferite dimensiuni, ceea ce mărește performanța celulelor și modulelor și reduce costurile de producție pe Wp.

Cu noile module monocristaline LONGi, producătorul stabilește un nou standard pe termen lung pe piața fotovoltaică.

Modulele LONGi reprezintă:

 • O bună valoare pentru banii investiti
 • Calitate superioară – garanții de performanță îndelungată
 • Eficiență ridicată

Meyer Burger

Cunoscut inițial din industria ceasurilor, producătorul elvețian stabilește noi standarde în industria fotovoltaică de mai bine de 20 de ani.

Modulele solare Meyer Burger sunt dezvoltate în Elveția și produse numai în Germania, ceea ce le face un produs cu totul european. Sustenabilitatea este foarte importantă la Meyer Burger. Ei se bazează pe un lanț valoric durabil, produse complet reciclabile și rute scurte de transport.

Ca tehnologie celulară, Meyer Burger se bazează pe celule cu heterojoncțiune dezvoltate în continuare, combinate cu tehnologia patentată SmartWire. Rezultatul sunt niste module fotovoltaice extrem de eficiente, care se caracterizează prin proprietăți excelente la lumină scăzută și o durabilitate ridicată.

SolarNet este din anul 2021 partener Meyer Burger.


SunPower

Tehnologia oferita de compania americana SunPower Maxeon face cele mai bune momente ale vieții și mai bune – astăzi și pentru deceniile următoare.

Proprietarii de case și companiile din întreaga lume aleg calitatea unică a panourilor solare SunPower Maxeon atunci când vine vorba de energie casnică și comercială.
Modulele solare inovatoare Maxeon produc mai multă energie decât modulele standard și au cea mai lungă durată de viață garantată din industria solară: 40 de ani.
Aceasta înseamnă o mai mare liniște sufletească, satisfacție și economii pentru clienții Maxeon de-a lungul vieții. Împreună contribuim la protecția mediului și a climei cu energie fiabilă și durabilă. Pentru că este vorba despre viitorul planetei noastre.

Modulele SunPower Maxeon oferă performanță și fiabilitate mai mari în condiții meteorologice imprevizibile – în orice regiune climatică.

Fie în căldură dogoritoare, în condiții întunecate sau în aer sărat: modulele solare Maxeon funcționează mai bine. Tehnologia unică are ca rezultat o încălzire mai mică a panourilor, este rezistentă la fisuri și transformă mai multă lumina solară în zori și amurg. Performanța modulelor SunPower Maxeon este dovedită si atunci când sunt utilizate în condiții reale, nu doar în laborator. Astfel, vă puteți baza pe randamentul energetic și valoarea mai mare a modulelor SunPower Maxeon.

O intrebare fireasca: Compania solară pe care o alegeți va fi în activitate atâta timp cât durează garanția? De peste 38 de ani, modulele SunPower stabilesc noi standarde de inovare în tehnologia solară – și sunt forța motrice pentru schimbări pozitive prin eficiență de neegalat și fiabilitate de neegalat. In acest timp, multe firme au luat nastere si au disparut. SunPower merge mai departe…


Trina Solar

Trina Solar este un jucător consecvent pe piața globală a modulelor solare. Tehnologia mono și un cadru negru sunt standard pentru toate modulele Trina. Modulele actuale Trina au o ieșire putere de iesire intre 375-440 Wp și se caracterizează prin:

 • o bună valoare pentru banii investiti
 • Potrivit pentru toate sistemele fotovoltaice (casnice și comerciale)
 • calitate înaltă printr-o politică strictă de calitate

Între 2007 și 2016, Trina Solar a livrat module (mono) cu o producție de peste 23 GW la nivel mondial, asigurând peste 10% din cota de piață globală în industria fotovoltaică. Pe lângă cele 638 de brevete solare înregistrate, există numeroase premii internaționale care reflectă potențialul de inovare și sustenabilitatea Trina Solar. Producătorul chinez, fondat în 1997, are filiale în întreaga lume și echipează sisteme solare din întreaga lume cu module Trina.


Tongwei Solar

Tongwei Co., Ltd., controlată de Tongwei Group, este o companie privată pe scară largă cotată la bursă, bazată pe tehnologie, având ca nucleu două activități principale: agricultură și energie. Compania are peste 200 de sucursale și filiale în toată țara și în străinătate, cu peste 50.000 de angajați. Se mândrește cu o capacitate anuală de producție de siliciu cristalin de înaltă puritate de 420.000 de tone, o capacitate anuală de producție de celule solare de peste 90 GW, o capacitate anuală de producție a modulelor de 55 GW

Tongwei plănuiește ca capacitatea de producție cumulată de siliciu cristalin de înaltă puritate și celule solare să ajungă la 800.000-1 milion de tone și, respectiv, 130-150 GW din 2024 până în 2026.

Create your account