Blog SolarNet

Invertorul hibrid SMA: Nou, mai bun si mai inteligent!

SMA a ridicat in ultima vreme stacheta in industria fotovoltaică. Invertor hibrid SMA, prea putin cunoscut si utilizat in Romania dar care a surprins pe toata lumea in tarile dezvoltate. Stie sa conecteze sisteme complexe de acasă prin SMA Sunny Home Manager 2.0 și, prin urmare, optimizează consumul ca nimeni altul – dacă este corect instalat.

Invertorul hibrid SMA pe scurt

Pentru o soluție de stocare cu SMA, anterior trebuia să instalați 2 invertoare separate: un invertor cu 1 sau 3 faze și un invertor de baterie. Cu Sunny Tripower Smart Energy, producătorul german combină pentru prima dată ambele produse într-un singur dispozitiv. Simplifică instalarea și economisește spațiu si bani pentru clienți.

SMA oferă invertorul hibrid Sunny Tripower în 4 variante de performanță, care extind și mai mult gama de aplicații. Cu o gamă de putere între 5 – 10 kVA, este ideal pentru gospodăriile private. Dar îl puteți folosi și pentru aplicatii mai mici. Invertorul hibrid SMA are o conexiune la baterie de înaltă tensiune și este compatibil cu bateriile proprii SMA dar si cu BYD Premium HVS/HVM.

Modele SMA hibrid disponibile:

Ce poate face invertorul hibrid SMA?

Invertorul hibrid SMA nu include doar două dispozitive. SMA Sunny Tripower Smart Energy are un dispozitiv de comutare încorporat pentru alimentare de rezervă. În cazul sistemelor SMA vechi, un dispozitiv de comutare Enwitec era necesar pentru a furniza energie de urgență în cazul unei căderi de curent. Acest lucru nu se mai aplică în cazul invertorului hibrid SMA.

Invertorul hibrid reuseste o putere a sistemului de până la 15 kWp. În sistemele mai mari cu mai multe invertoare, acesta poate sa stocheze in baterie și excesul de energie de la celelalte invertoare. Acest lucru este posibil deoarece curentul de încărcare și descărcare a bateriei este de până la 30 A.

Datorită sistemului de gestionare a umbrelor Shade-Fix de la SMA, invertorul produce randamente bune chiar și la umbră parțială. În comparație cu alți producători, Sunny Tripower Smart Energy este foarte silențios cu un zgomot de doar 30 dB (A), in conditiile in ncare beneficiaza de o racire activa, adica nu exista riscul supraincazilrii ca in cazul celor cu racire pasiva. Dacă dispozitivul este inregistrat online, perioada de garantie a produsului oferita de producator este de 10 ani.

SMA Sunny Home Manager 2.0

Ce ar fi invertorul SMA fără SMA Sunny Home Manager 2.0. ?

Noul invertor hibrid SMA Sunny Tripower Smart Energy se integrează perfect în sistemul inteligent de management al energiei al producătorului.

Daca instalați SMA Sunny Home Manager 2.0 pe conexiunea de acasa puteti beneficia de intraga capacitate de gestiune a sistemului. El este mintea inteligentă care conectează toate sectoarele pentru a folosi cât mai bine excesul de electricitate fotovoltaică. Indiferent ca integrezi o baterie, o pompa de caldura (Stiebel Eltron, Vaillant Wolf, Tecalor), un element electric de incalzire (My-PV), o statie de incarcare auto (SMA, Mennekes) sau alte aparate electrocasnice, Sunny Home Manager 2.0 controleaza activ fluxul de energie.

Împreună cu invertorul hibrid SMA Sunny Tripower

Combinația SMA Sunny Home Manager 2.0 și invertorul hibrid SMA Sunny Tripower încarcă și descarcă bateria pe baza prognozelor. Software-ul verifică datele meteo și actioneaza in consecinta, nu incarca bateria complet dimineața, ci așteapta până la prânz conditii mai favorabile. Această soluție de la SMA reduce sarcina din rețea și implementează optimizarea autoconsumului.

SMA oferă, de asemenea, un portal online și aplicația SMA Energy. Ambele vă arată sistemul dvs. energetic complet, inclusiv toate componentele conectate, într-o prezentare generală.

Concluzie

  • Producătorul SMA are in program prima serie de invertoare hibride trifazate cu o ieșire AC de 5-10 kVA putere nominală.
  • Soluția 2-în-1 SMA Hybrid Sunny Tripower Smart Energy vine cu un dispozitiv de comutare încorporat pentru alimentare de rezervă.
  • Puteti sa combinați invertorul hibrid SMA cu stocarea SMA sau BYD Premium HVS/HVM.
  • În combinație cu SMA Home Manager 2.0, bateriile se încarcă pe baza prognozelor. Prin urmare, sistemul de management al energiei SMA utilizează surplusul fotovoltaic în modul cel mai eficient.
  • Noul invertor de la SMA este ușor de instalat si de configurat.
  • Monitorizarea sistemului da acces la toate datele esentiale privind functionarea acestuia.

Leave a Comment

Categorii

Create your account