Blog SolarNet

Enphase aduce pe piața din Romania microinvertoarele din seria „IQ8”.

Astazi, impreuna cu colegii de la Enphase am incheiat prima instalare oficiala Beta a unui sistem bazat pe noile microinvertoare IQ8HC in Romania. Aceste microinvertoare ne permit să dezvoltă sisteme mai puternice pentru o mai mare independență energetică. Designul simplu, dar sofisticat al microinvertorului Enphase face instalarea sistemului mai ușoară și personalizabilă pentru a satisface nevoile diverse de energie ale clienților noștri. Garantia de 25 de ani credem ca spune totul despre calitatea echipamentelor Enphase.

Invertoarele sunt proiectate pentru a funcționa cu performanța ridicată a ultimei generații de module. Produsele au fost lansate anterior în America de Nord dar si in tari din vestul Europei.

Seria a fost dezvoltată pentru a putea funcționa cu performanța superioară a ultimei generații de module. Modelele „IQ8MC”, „IQ8AC” și „IQ8HC” pot absorbi o putere de intrare de 480, 530 și, respectiv, 560 wați. Cu toate acestea, curentul maxim de intrare nu trebuie să depășească 14 amperi. Curentul de scurtcircuit este de 25 de amperi. Dacă aceasta limita nu este depășit, la un singur invertor pot fi conectate și două module. Pe partea de curent alternativ, invertoarele cu modul produc între 325 și 380 de wați, cu o tensiune de 230 de volți compatibilă cu rețeaua și 1,43 până la 1,67 amperi.

Tensiunea de intrare de pornire pentru toate modelele din serie este de 22 volți. De la 25 de volți MPPT-ul optimizează performanța. Eficiența ponderată europeană este între 96,6 la sută și 96,8 la sută.

Oricine se gândește să cumpere un sistem bazat pe microinvertoare de la Enphase ar trebui să arunce o privire și la modulul IQ Gateway al producătorului. Invertoarele și dispozitivele de stocare Enphase, bateria IQ, pot fi conectate între ele. În plus, pe IQ Gateway rulează un software de monitorizare și analiză. Datorită funcțiilor de monitorizare extinse, Enphase oferă o garanție de 25 de ani pentru invertoarele sale IQ8 atunci când sunt utilizate împreună cu gateway-ul.

Invertoarele din seria IQ8 erau deja disponibile în tarile din vestul Europei, după ce produsele au fost lansate în America de Nord in trecut.

Care sunt avantajele noilor microinvertoare IQ8?

Instalarea simplă pe acoperiș ar trebui deja cunoscută. Acest lucru este posibil datorită structurii modulare a sistemului și conexiunilor integrate MC4. În comparație cu invertoarele fotovoltaice din seria IQ7, există îmbunătățiri în primul rând în designul tehnic:

Valorile crescute de performanță ale IQ 8HC (380W) și IQ 8AC (360W) fac posibilă utilizarea și mai multă putere de la modulele solare instalate.

Gama de tensiune MPP de la 28 la 45V și curentul maxim de intrare de 14A permit utilizarea optimă a modulelor fotovoltaice de înaltă performanță. Aceasta înseamnă că nu există pierderi de performanță din cauza limitării de wați.

Puteți afla cu ușurință cum funcționează instalația pe acoperiș și ce accesorii aveți nevoie pentru aceasta în articolul nostru Instrucțiuni pentru instalarea microinvertoarelor Enphase pe acoperiș.

Noile produse din seria IQ8 au fost îmbunătățite din punct de vedere tehnic, dar instalația rămâne exact aceeași.

Enphase IQ Energy Router și IQ Energy Router+

Seria IQ8 nu este singura inovație Enphase pe care o avem acum la dispoziție: avem, de asemenea, sistemul energetic Enphase, cu IQ Energy Router și IQ Energy Router+

IQ Energy Router și IQ Energy Router+ vă permit să integrați wallbox-uri și pompe de căldură SG-Ready în sistemele Enphase.

Doriți să cunoașteți și mai bine produsele Enphase? Citiți aici celelalte articole de blog despre inovațiile producătorului american.

Dacă aveți întrebări despre produse, colegii noștri sunt, de asemenea, disponibili să vă ajute.

Va stam la dispozitie la telefoanele 0754 – 211 244 sau 0735 – 205 537.

Leave a Comment

Categorii

Create your account