Blog SolarNet

Despre panourile fotovoltaice Aiko Solar

Fondat în 2009, producătorul de panouri solare Aiko Solar are sediul în China. Este renumit pentru dezvoltarea și producerea de tehnologii fotovoltaice (PV) de ultimă generație, inclusiv tehnologia de pionierat cu celule de tip N. În plus, Aiko este un producător proeminent de plachete solare – discuri circulare din material siliconic de înaltă puritate.

În timp ce producătorul operează unități de producție în China, și-a consolidat prezența în Europa prin înființarea institutului de cercetare Solarlab Aiko Europe din Freiburg, Germania, în august 2020. În 2021, Aiko Solar și-a mutat atenția către tehnologia All Back Contact (ABC) și a început producerea și livrarea modulelor solare care o încorporează. Structura ABC optimizează captarea energiei prin îndepărtarea liniilor de rețea metalice care obstrucționează lumina soarelui și plasându-le pe reversul panourilor. Generarea de energie electrică este îmbunătățită prin încorporarea straturilor anti-reflex, atât pe suprafața frontală, cât și pe cea din spate.

La începutul anului 2023, producătorul și-a dezvăluit modulele solare inaugurale Aiko. Gama sa de module solare de top acordă prioritate eficienței, fiabilității și durabilității.

O dovadă a abordării sale inovatoare, seria ABC Black Hole de la Aiko Solar a fost recent distinsă cu premiul Red Dot 2023 pentru design de produs.

Experții analizează mai îndeaproape panourile solare Aiko, analizându-le producția, eficiența și raportul calitate-preț, permițându-vă să luați o decizie informată cu privire la sistemul dumneavoastră solar.

Prezentare generală a companiei Aiko Solar

Aiko Solar este specializată în cercetarea, dezvoltarea, fabricarea, vânzarea și distribuirea celulelor cu emițător pasiv și contact posterior (PERC) către companii din Europa, Japonia, Coreea de Sud și India. Celulele solare PERC câștigă popularitate ca alegere pentru construirea panourilor solare. Aceste celule sunt versiuni modificate ale celulelor solare tradiționale care pot genera energie atât de pe suprafața din față, cât și din spate, făcându-le cu șase până la 12% mai eficiente decât celulele convenționale.

Aiko Solar este recunoscută în industria fotovoltaică pentru performanța sa fiabilă, eficiența ridicată a conversiei, rata scăzută de rupere și degradarea minimă indusă de lumină.

În aprilie 2023, Aiko Solar a semnat un memorandum de cooperare strategică cu firma energetică austriacă Burgenland Energy pentru a atinge pragul de neutralitate a carbonului până în 2030 în landul Burgenland, Austria. Ei intenționează să înființeze un centru comun de inovare pentru cercetare și dezvoltare tehnologică, lucrând la microrețele, rețele energetice și neutralitatea carbonului.

Aiko Solar produce o gamă de panouri solare fotovoltaice constând din panouri ABC și PERC. De asemenea, furnizează produse legate de sistemul solar, inclusiv baterii de stocare, invertoare și șine de montare.

si acum mai in detaliul celulelor ABC…

AIKO despre avantajele celulelor ABC față de alte module de tip N și interesul pentru perovskit

Pe măsură ce industria lasă în urmă tehnologia de tip p, cei mai mulți producători de module au ales fie celulele TOPCon fie heterojoncțiunea pentru a sări către module de tip N, unii optând pentru celulele de contact pe spate (BC) pentru a trece la noua tehnologie.

Producătorul de celule solare și producătorul de module AIKO se numără printre cei din urmă care și-au combinat cunoștințele în tehnologia celulelor împreună cu know-how-ul din peste 1.000 de brevete pentru a se concentra pe modulele BC. „Patentele devin din ce în ce mai importante în China, deoarece dorim să ne protejam propriile dezvoltări și să avem un avantaj față de concurenți”, spune Frank Feldmann, om de știință șef la Solarlab AIKO Europe, adăugând că compania a depus multe brevete bune pentru toate contactele din spate. (ABC) tehnologie celulară.

Chiar dacă TOPCon pare să fie alegerea preferată pentru multe companii de pe tot globul, Feldmann se așteaptă ca, în timp ce alte companii vor dori în cele din urmă să adopte celule BC, AIKO a decis să facă pasul mult mai devreme. În timpul Intersolar 2023 de la München, la începutul acestui an, compania a fost premiată pentru seria sa de module ABC White Hole cu 72 de celule pentru eficiența sa ridicată de 24%, cu o rată de atenuare a puterii de doar 0,35% din al doilea an.

Feldmann spune că AIKO urmărește în mod continuu să îmbunătățească eficiența celulelor și modulelor sale ABC și vizează o eficiență a celulei de peste 27%. „Pentru segmentul de acoperiș, asta înseamnă că AIKO va produce module ABC cu o putere de ieșire de până la 475 W în următorii doi ani.”

Ori de câte ori este introdus un nou produs sau tehnologie, există întotdeauna îngrijorarea că ar putea exista o problemă de degradare care ar fi putut fi omisă în testul inițial și descoperită o singură dată pe teren. Feldmann a dat exemplul modului în care au fost găsite strategii de atenuare cu degradarea indusă de lumină și temperatură ridicată a celulelor PERC de tip p (LETID), care a fost descoperită devreme.

Aceasta a însemnat că planificatorii și inginerii de proiect au reprezentat o anumită marjă de siguranță și au presupus o rată de degradare mai mare. „Acum, cu noile tehnologii precum TOPCon, heterojunction sau ABC, oamenii pun exact aceleași întrebări. Există unele moduri de degradare pe care nu le cunoaștem? În acest scop, interacțiunea dintre diferitele materiale trebuie să fie bine înțeleasă”, spune Feldmann, adăugând: „La AIKO, ne supunem modulele ABC la teste ample, dincolo de standardele IEC. Foarte important, încercăm să abordăm anumite mecanisme de degradare nu doar prin alegerea unui alt agent de încapsulare, ci făcând celula ABC în sine mai rezistentă. De exemplu, am optimizat cu atenție metalizarea, astfel încât să fie rezistentă la coroziunea acidă. Dar ne uităm și la diferite materiale de încapsulare, astfel încât să putem atenua și mai mult impactul, cum ar fi potențiala degradare indusă.”

Mai mult, unul dintre principalele avantaje ale celulelor BC este că tehnologia poate integra contactul pasiv pentru ambele polarități, în timp ce acest lucru este mai complicat de făcut pentru celulele TOPCon, spune Feldmann.

„Aceasta înseamnă că veți avea întotdeauna unele pierderi de absorbție parazitare în partea din față în acest contact de polisiliciu. În timp ce cu celula ABC, aceasta este plasată convenabil pe partea din spate”, adaugă Feldmann despre avantajele celulei ABC în comparație cu TOPCon.

Celălalt aspect principal al celulelor ABC este lipsa de utilizare a argintului, ceea ce face ca modulele să fie mult mai sustenabile, având în vedere o piață la scară TW.

AIKO a început să vizeze atât piețele rezidențiale, cât și cele comerciale și industriale (C&I) – cu scopul de a lansa în viitor un modul bifacial la scară de utilitate – datorită unui beneficiu mai mare pentru clienții acestor piețe în ceea ce privește eficiența mai mare a produsului. „Dacă comparați o instalație cu aceeași putere de ieșire, atunci desigur, veți avea nevoie de mai puține module de la noi. Aceasta înseamnă, de asemenea, că soldul dvs. de cost al sistemului se va scala în mod corespunzător. Deci, mai puțină forță de muncă, mai puțină utilizare a suprafeței și așa mai departe”, spune Feldmann. Acest lucru conferă modulelor BC un avantaj nu doar în comparație cu PERC (emițător pasivat și contact din spate), ci și cu TOPCon, adaugă Feldmann.


Leave a Comment

Categorii

Create your account