Blog SolarNet

De ce nu mai merge fara proiectarea solară fotovoltaică asistată?

Pentru a rămâne competitivi pe această piață și pentru a menține instalarile la un grad cat mai bun de performanta, avem nevoie de un instrument eficient pentru a efectua calcule rapide și precise. Există un număr de designeri care folosesc mai mult de un instrument pentru a face proiectarea, calculul, simularea, cablarea și propunerea finală de care este nevoie pentru a prezenta o ofertă de încredere clientului. Cu toate acestea, acest lucru este ineficient și problematic. Și mai important, încetinește munca. Nu discutam aici despre amatorii care fac totul dupa ureche sau zvonuri si inca gasesc clienti care sa le accepte asemenea solutii imperfecte.

În mod ideal, profesioniștii caută să unifice munca folosind un singur instrument. De aceea, alegerea software-ului potrivit este cheia, iar maximizarea capabilităților software-ului pe care in detinem a fost în fruntea listei de prioritati.

Deci, nu doar utilizarea unui software oarecare din domeniu este importantă pe piața solară, ci și tipul de software solar pe care îl alegem pentru a detecta cel mai bun scenariu in proiectarea sistemului.

Acum, se cauta un instrument care să eficientizeze munca, adică utilizarea inteligentă a timpului, introducerea precisă a datelor, informații clare și grafice, o bază de date bine întreținută, opțiuni de personalizare, date reale pentru locația de lucru și altele.

Foarte important pentru clienti, este maximizarea rezultatelor. Logic, cu cât sistemul este mai mare, cu atât producția este mai mare. Dar în mod normal nu se intampla intotdeauna asa. De multe ori avem un spațiu limitat și trebuie este să maximizăm rezultatul pe care sistemul îl poate produce. Pentru asta avem nevoie de un software profesional care să țină cont de orientarea și înclinarea panourilor, caracteristicile acestora si ale invertoarelor, umbrirea, poluarea, datele climatice.

Un alt motiv pentru a utiliza un program specializat este prezentarea finală. Propunerea pe care o prezentam clientului trebuie sa fie exacta, clara si concisa. Facem ca la vecinu sau la colegul sunt replici care nu mai impresioneaza aproape pe nimeni. În prezent, acest pas a devenit mai important. Nu toți clienții înțeleg tehnologia din spatele PV. De aceea, prezentarea include informații grafice, imagini reale, date tehnice complete, precum și, in caz de solicitare, rezultate financiare, cum ar fi costuri individuale, credit, taxe, stimulente, timp de rambursare și așa mai departe.

Fiecare minut care trece ne indeparteaza de modul simplist de a arunca niste panouri pe acoperisul casei si un invertor la intamplarea pretului cel mai mic pe perete. Clientii devin in mod normal tot mai pretentiosi si performanta sistemului pe termen lung devine principalul termen de comparatie intre oferte. de aceea, profesioniștii din domeniul energiei solare își intensifică jocul cu o tehnologie software tot mai avansata, si care cuprinde o baza tot mai larga de echipamente perfect adaptate diferitelor situatii.

Leave a Comment

Categorii

Create your account