… si maximizarea autoconsumului


Autoconsumul este un subiect de top pentru gospodăriile private și întreprinderile comerciale. La SolarNet veți găsi întotdeauna sistemul potrivit de stocare a energiei și sisteme complete de stocare. Un sistem de stocare a energiei inmagazinează surplusul de energie solară generat de sistemul fotovoltaic într-o baterie. De îndată ce este din nou nevoie de energie electrică, sistemul de stocare o reintroduce în rețeaua casei.

Nu aveți timp sau nu stiti să compuneti sistemul potrivit? Este rapid și ușor cu pachetele noastre de stocare preconfigurate. Ele constau întotdeauna dintr-o unitate de stocare a energiei și un invertor coordonat.

Pentru ca de multe ori alegerea si configurarea unui pachet baterie-invertor este dificila si pentru a pierde timp inutil cautand sistemul de stocare pe care îl doriti, noi punem la punct pachete de stocare gata făcute. Acestea constau dintr-o baterie sau mai multe de tensiune inalta sau 48 V, un invertor si accesoriile necesare. Pur și simplu va oferim pachetul de stocare dorit și tot ce aveți nevoie pentru o instalare rapidă și ușoară este deja inclus. În comparația noastră de stocare a energiei electrice veți găsi, de asemenea, o imagine de ansamblu bună a soluțiilor de stocare adecvate și a combinațiilor de baterii litiu-ion și invertoare. Oferim pachete de stocare rezidentiale, pachete de stocare comerciale și pachete de modernizare pentru depozitare.


Comparația stocării energiei electrice


Comparația noastră de stocare a energiei electrice vă va ajuta să alegeți sistemul de stocare a energiei electrice potrivit pentru proiectul dvs. fotovoltaic. Un sistem de stocare a energiei crește autoconsumul de energie solară generată de sistemul solar. În comparația noastră de stocare a energiei electrice, ne concentrăm pe bateriile litiu-ion în intervalul de înaltă tensiune (HV) și joasă tensiune (LV).

Comparația noastră de stocare a energiei electrice prezintă stocarea BYD, invertorul Fronius, invertorul KOSTAL, stocarea LG Energy Solution, stocarea SMA, invertorul SMA, stocarea bateriei SolarEdge și invertorul SolarEdge, stocarea GoodWe si invertorul Goodwe, sistemele de stocare Tesla si Enphase. Pe lângă preț, caracteristicile, capacitatea și performanța sunt, de asemenea, cruciale atunci când alegeți sistemul potrivit de stocare a bateriei.

Fiecare dispozitiv de stocare a energiei are și alte caracteristici și avantaje speciale pe care le analizăm îndeaproape. Există de ex. B. Sisteme hibride. Unele sisteme de stocare sunt prezentate deosebit de clar într-un portal online sau instalarea sistemului este deosebit de ușoară.

Căutați și un invertor potrivit? Puteți vedea ce model de stocare a energiei se potrivește cu care model de invertor în lista noastră de eliberare a stocării de energie.

Cifre cheie importante în comparația stocării energiei electrice

Comparăm sistemele de stocare a energiei electrice pe baza acestor cifre cheie:

  • Numar faze de curent alternativ (monofazat / trifazat)
  • Dimensiunea recomandată a sistemului solar (kWp)
  • Cuplaj DC
  • Cuplaj AC
  • Alimentare de urgență (pentru pană de curent)
  • Alimentare de rezervă (pentru pană de curent)
  • Reîncărcare solară
  • Chimia celulară
  • Capacitatea bateriei recomandată (brut în kWh))
  • Extensibilitate (adaptarea bateriei)
  • Puterea de incarcare si descarcare (kW)

Pachete de depozitare și accesorii potrivite


La SolarNet găsești și pachete de depozitare gata făcute care includ deja accesoriile necesare precum cabluri, contoare de energie (contoare inteligente) sau set de conectare a bateriei. De asemenea, puteți obține sistemul sau substructura potrivită pentru sisteme fotovoltaice pe acoperișuri plate sau înclinate.

Sfat: Extindeți modulele solare ale sistemului dvs. fotovoltaic cu optimizatori de performanță și profitați la maximum de sistemul solar.

Pentru a utiliza în mod optim propriul consum, vă recomandăm să conectați o stație de încărcare sau wallbox pentru o mașină electrică sau o pompă de căldură cu apă caldă.

Modulele solare potrivite pentru proiectul dvs. fotovoltaic
Pe lângă stocarea energiei electrice, modulele solare potrivite sunt, de asemenea, importante pentru un sistem solar. În funcție de aplicație, facem diferența între module de înaltă performanță, module de proiect, module cu microinvertor și module cu optimizator integrat. Atunci când alegeți module solare pentru sistemul dvs. fotovoltaic, acordați atenție cifrelor cheie precum capacitatea, performanța, eficiența, coeficientul de temperatură, tensiunea în circuit deschis, perioadele de garanție, culoarea cadrului, culoarea foii din spate și capacitatea de încărcare a modulului. Vă explicăm cele mai importante cifre cheie în sectiunea noastra pentru module.


Acesta este modul în care ne diferențiem în comparația noastră de stocare a energiei electrice

Tensiune joasă (48 V, LV)
Sistemele de stocare a bateriilor din gama de joasă tensiune au o tensiune de ieșire de 48 V. Tehnologia de stocare a bateriilor de joasă tensiune este o tehnologie foarte matură și testată. Funcționează la nivelul de tensiune standard al tehnologiei sistemului. Producătorii oferă multe componente în gama de 48 V. Conexiunea are loc în paralel și este scalabilă la capacități mari.

Înaltă tensiune (HV)
Tehnologia de înaltă tensiune este un concept relativ nou când vine vorba de tehnologii de stocare. Fiecare modul de baterie are o tensiune de 48 V. Un sistem de stocare de înaltă tensiune conține mai multe baterii cu o tensiune totală de 200 până la 500 V. Aceasta este creată prin conectarea modulelor individuale de baterie în serie. Această tensiune mare de ieșire are ca rezultat o eficiență mai mare, care provine din reducerea pierderilor de conversie. Daca instalati o baterie de inalta tensiune impreuna cu un invertor hibrid, puteti construi un sistem de stocare foarte eficient.

Numar faze de curent alternativ
Practic există invertoare monofazate și trifazate. Acest lucru se aplică nu numai invertoarelor fotovoltaice, ci și invertoarelor cu baterii. Sistemele de stocare a energiei electrice monofazate pot alimenta până la 6 kW în rețeaua de acasă. Dacă consumul trebuie să fie mai mare sau puterea dorită este mai mare, este necesar un sistem trifazat. În caz contrar, sunt suficiente și sistemele de stocare cu 1 fază.

Dimensiunea recomandată a sistemului (kWp)
Dacă este posibil, ar trebui să adaptați stocarea bateriei la dimensiunea sistemului fotovoltaic (kWp). Prin alegerea sistemului de stocare potrivit din punct de vedere al consumului anual de energie electrică (kWh) și al randamentului anual estimat, sistemul devine economic.

Cuplaj DC
Un alt factor pentru compararea optimă a unui sistem de stocare a energiei electrice este cuplarea sistemului fotovoltaic cu sursa de energie. Cu cuplarea DC (curent continuu), sistemul de generare și stocarea bateriei împart același invertor – cele două componente sunt, ca să spunem așa, combinate. Avantaj: electricitatea produsă de sistemul fotovoltaic, care circulă către consumatori prin intermediul bateriei, trece doar o singură dată prin conversia curentului continuu în curent alternativ.

Sistemele DC sunt deosebit de potrivite pentru instalații noi. Dimensiunea maximă a sistemului fotovoltaic pentru încărcarea directă a bateriei este limitată aici. Un avantaj cheie al sistemelor de curent continuu este că aveți nevoie de mai puține componente, minimizând astfel efortul de instalare.

Cuplaj AC
Cuplarea AC (curent alternativ) este optimă dacă modificați un sistem de stocare a bateriei. Spre deosebire de sistemul DC, sistemul fotovoltaic și acumulatorul de stocare au fiecare propriul invertor.

Putere de urgență
Unitatea de stocare a energiei electrice cu optiune de alimentare de urgenta, alimenteaza cu energie în cazul unei pene de curent consumatorii conectati. Conexiunea se face de obicei prin activarea conexiunii de alimentare de urgență integrate. Puterea disponibilă alimentează de obicei doar consumatorii monofazați din casă.

Putere de rezervă
Alimentarea de rezervă furnizează dispozitivele cu energie internă de la sistemul de stocare a bateriei în cazul unei pene de curent. Comutarea are loc automat după aproximativ 5-20 s, de obicei printr-un dispozitiv de comutare și necesită un efort suplimentar de instalare. Rețeaua de alimentare de rezervă este proiectată cu 1 sau 3 faze.

Reîncărcare solară
Unitățile de stocare a energiei care au o funcție de reîncărcare solară sunt reîncărcate pe partea de curent continuu prin intermediul sistemului fotovoltaic în cazul unei funcționări de urgență cu alimentare/alimentare de rezervă. De exemplu, dacă există o întrerupere a curentului într-o zi însorită, bateria continuă să se încarce cu energia solară din sistemul fotovoltaic datorită reîncărcării solare. Consumatorii pot folosi această energie electrică ca de obicei noaptea.

Chimia celulară
Chimia celulară a unui invertor de baterie oferă informații despre siguranța, longevitatea și performanța, precum și compatibilitatea cu mediul înconjurător a dispozitivului.

Capacitate
Capacitatea de stocare, măsurată în kWh, descrie cantitatea maximă de energie pe care o poate stoca bateria. În sectorul rezidențial, capacitățile de stocare sunt în prezent între aproximativ 5 și 22 kWh. Capacitatea utilizabilă a bateriei indică capacitatea reală sau capacitatea netă. Acesta din urmă depinde întotdeauna de adâncimea respectivă de descărcare sau limita de încărcare.

Extensibilitate
Extensibilitatea unui sistem de stocare este un parametru important atunci când vine vorba de modernizarea flexibilă. Dacă se adaugă un vehicul electric sau se extinde gospodăria pentru a include alți consumatori de energie electrică, cererea de energie se poate modifica. Este logic să extindeți ulterior sistemul de stocare. De regulă, ar trebui să actualizați bateria în decurs de un an, dar există și producători care permit o perioadă mai lungă.

Performanță maximă de încărcare și descărcare
Puterea de încărcare și descărcare a bateriei indică câtă putere poate fi furnizată sau îndepărtată.


Ce baterii gasiti la SolarNet?


BYD

Producătorul chinez BYD (Build Your Dreams) este activ în sectoarele auto, electronice și transport feroviar, precum și în sectorul energiei regenerabile. BYD a fost înființată în Shenzhen în 1995 și este unul dintre cei mai mari furnizori de stocare la domiciliu din lume pe piața solară. Cu liniile sale de stocare a bateriilor, BYD oferă o soluție pentru fiecare aplicație.

Puteți găsi aceste baterii BYD în portofoliul producătorului:

BYD Battery-Box Premium

  • BYD Battery-Box Premium LVS
  • BYD Battery-Box Premium LVL
  • BYD Battery-Box Premium HVS
  • BYD Battery-Box Premium HVM
  • BYD Battery-Box Premium HVL US

BYD Battery-Box Commercial

  • BYD Battery-Box Commercial C 130
  • BYD Battery-Box Commercial C 230

Bateria BYD este foarte populară în sectoarele comerciale și rezidențiale și este compatibilă cu aproape toate invertoarele hibride și cu baterii. Cele mai recente modele BYD se bazează pe tensiune înaltă și tensiune joasă. Sistemele sunt potrivite atât pentru sistemele de stocare DC, cât și AC. Acest lucru vă oferă multe opțiuni și sunteți mai flexibil. BYD a găsit o soluție pentru fiecare aplicație cu liniile sale de stocare a bateriei. Universal BYD Battery-Box Premium este ideal pentru uz privat, în timp ce BYD Battery-Box Commercial oferă consumatorilor comerciali și industriali o soluție simplă și optimă.

Cât de bune sunt bateriile BYD?
Producătorul BYD se caracterizează prin produsele sale cu lungă perioada de functionare și de înaltă performanță. BYD este una dintre cele mai importante mărci de stocare a energiei electrice. Eficiența stocării bateriei de înaltă tensiune BYD pentru sisteme solare este de aproape 90%, ceea ce este mai mare decât multe alte sisteme de baterii.
Eficiența este un indicator important al eficienței unui sistem de stocare. Indică cât de mult din energia furnizată poate fi utilizată după depozitare. Dacă eficiența este scăzută, o parte mai mare din energie se pierde.

Battery-Box Premium HVS și Battery-Box Premium HVM constau fiecare din module de baterii stivuibile. Prin urmare, le puteți scala în mod flexibil și le puteți utiliza în orice domeniu de aplicație (autonom, putere de rezervă sau pe rețeaua obișnuită). Bateriile din seria premium BYD sunt cunoscute, printre altele, pentru capacitatea mare de stocare.
BYD Battery-Box Premium HVS constă din 2-5 module de baterie care ating o capacitate de 5,1-12,8 kWh. BYD Battery-Box Premium HVM include 3-8 module de baterie HVM conectate în serie și realizează 8,3-22,1 kWh. Puteți conecta până la 3 unități de stocare BYD Battery-Box identice în paralel cu ambele sisteme, oferindu-vă o capacitate maximă de 38,4 kWh sau 66,3 kWh.

Stocarea BYD funcționează cu invertoare cuplate la curent alternativ și cuplate la curent continuu. Structura modulară și compoziția mai multor memorii BYD promit o gamă largă de aplicații. Puteți utiliza sistemul de stocare BYD oriunde – de la sisteme domestice mici la sisteme insulare la sisteme mai mari din sectorul industrial. Un alt avantaj este designul plug-in modular, care vă oferă flexibilitate maximă.

Poate fi extins spațiul de stocare BYD?
Puteți extinde oricând o unitate de stocare BYD cu module noi. Capacitatea completă a modulului nou și vechi poate fi întotdeauna utilizată. Puteți extinde cu ușurință capacitatea de stocare a energiei BYD Battery-Box utilizând dispozitivul practic cu plug-in.

La SolarNet oferim aceste dispozitive de stocare BYD actuale pentru toate domeniile de aplicare:

  • BYD Battery-Box Premium LVS
  • BYD Battery-Box Premium HVS
  • BYD Battery-Box Premium LVL
  • BYD Battery-Box Premium HVM

Tesla Powerwall

Stocarea Tesla combină performanța ridicată și designul. Modelul actual de la pionierul american al mobilității electrice este Tesla Powerwall, care cu o capacitate standard de 13,5 kWh este ideal pentru casele cu una și două familii. Puterea continuă este de 4,6 kW. Bateria Powerwall este cuplată la curent alternativ și poate fi combinată cu toate invertoarele comune, cum ar fi Fronius, GoodWe, Kostal, SMA, SolarEdge și Sungrow. Cu Backup Gateway 2, Powerwall-ul este capabil de alimentare de urgență.

Stocare Tesla – stocare flexibilă AC
Bateria Tesla poate fi montată pe podea sau pe perete. Datorită protecției la apă și praf, poate fi instalat cu ușurință și în aer liber și poate rezista la temperaturi exterioare de -20 până la 50 de grade Celsius. Stocarea Tesla este monitorizată prin aplicația Tesla. Pentru instalare este necesar un instalator certificat Tesla Powerwall. SolarNet este primul instalator certificat Tesla Powerwall din tara.


Goodwe


GoodWe a intrat pe piața bateriilor în 2021. Sistemele de stocare a bateriilor GoodWe vin într-o versiune de înaltă și joasă tensiune și, împreună cu invertoarele, formează un sistem all-in-one dintr-o singură sursă. GoodWe este o companie chineză cu sediul în Suzhou și un jucător consacrat în industria fotovoltaică. Cu peste 2 milioane de invertoare fotovoltaice, hibride și pentru baterii, GoodWe a deservit deja clienți din peste 100 de țări.


Create your account